Menu

Overzicht garnaal

Foto'sOverzicht Foto:

Atya Gabonensis (Afrikaanse waaierhandgarnaal)


       

Herkomst: Cameroun - Gabon (West - Afrika)
Uiterlijk: Ze worden wel 15 cm. De kleur kan varieren van creme tot blauw en als de garnalen ouder worden kan de kleur nog veranderen.
Geslachtsonderscheid: Mannen hebben dikkere voorpoten dan de vrouwtjes.
Leeftijd: Tot ongeveer 6 jaar.
Afmeting: Tot 15cm
Geslachtsrijp:
Draagtijd: Ongeveer 22 dagen
Karakter: Vredelievend en erg vriendelijk tegenover medebewoners in het aquarium. Wel schuwe beestjes. Ze doen vissen en garnalen niks aangezien ze geen klauwen hebben en blijven ook van de planten af. Een prachtige garnaal voor de liefhebber, maar hou er rekening mee dat hij zeer schuw is en zich niet veel zal laten zien.
Inrichting: Kunnen in een aquarium vanaf 60 cm. Zorg voor voldoende schuilplekken omdat het een shuw dier is. Als ze zich veilig voelen zijn ze vaker te zien bij de uitstroom van het filter.
Watercondities: Temperatuur 20-28ºC en een zuurtegraad variërend van zuur tot basisch. De hardheid van water loopt ver uiteen.
Voeding: De garnalen filteren fijn voedsel en micro-organismen uit het water met hun waaierhandjes. Tevens eten ze algentabletten en vlokvoer. Ze hebben wel redelijk veel voer nodig. Stofvoer bijvoeren in de stroming omdat ze voer uit het water filteren. Als ze geen stofvoer kunnen filteren zullen ze uiteindelijk verhongeren.
Kweek: Jongen hebben brakwater nodig. Tot heden nog niemand gelukt
Ervaring: Leuk om te hebben in je aquarium. Ze kunnen nogal eens iets overhoop halen met hun lompe lichaam. Ze zijn niet geschikt voor een klein aquarium.
Medebewoners: Vissen en garnalen.
Copyright foto’s: ©Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken