Menu

Overzicht garnaal

Foto'sOverzicht Foto:

Macrobrachium Rosenbergii (Langarmgarnaal)


Herkomst: Thailand
Uiterlijk: Reuzengarnaal die wel 25 cm kan worden (lichaamsgrootte) en met scharen wel de 50 cm kan halen in het wild.
Geslachtsonderscheid: Het mannetje heeft verlengde eerste paar loop poten (met de grote scharen) tot wel 50 cm en slanker achterlijf.
Leeftijd:
Afmeting:
Geslachtsrijp: 3 tot 5 maanden
Draagtijd:
Karakter: Kunnen agressief naar vissen doen. In een aquarium schijnen ze de hele tijd bezig te zijn met schoonmaken. Met 6 voelsprieten, welke bedekt zijn met chemoreceptoren, kunnen ze voedsel in het water ontdekken. Deze voelsprieten worden constant schoongemaakt om de funtionaliteit te behouden.
Inrichting: Vanaf 60 cm aquarium. Eigenlijk is deze niet echt geschikt voor het aquarium. Zorg voor voldoende zuurstof in het water.
Watercondities: Temperatuur 24-28ºC met een zuurtegraad van pH7.2 tot pH8.4 en een hardheid van 2-30dGH
Voeding: Ze eten bijna alles inclusief je vissen als je niet uitkijkt. In de natuur eten ze stukjes worm, slakken, mosselen, tarwe, bonen, waterplanten. Ze zullen ook het normale garnalenvoer eten. Ze zijn ook gek op garnalen pellets, stukjes inktvis en vis, bevroren volwassen artemia. Nieuw voedsel zullen ze niet altijd gelijk accepteren maar bij enig doorzetten moet het lukken.
Kweek: Jongen hebben brakwater nodig.
Ervaring: Ik heb deze een paar keer gehad, maar wel alleen in een bak, want het was een echte terrorist. Verschaling van volwassen vrouwtjes vindt ongeveer iedere 3-6 weken plaats terwijl de mannen 2 keer per jaar verschalen.
Medebewoners: Alleen kleine snelle vissen en dwerg garnalen houden het vol
Copyright foto’s:

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken