Menu

Overzicht garnaal

Foto'sOverzicht Foto:

Caridina Multidentata (Japonica of Amano garnaal)


       

Herkomst: Japan, Madagascar.Taiwan, and Indonesië
Uiterlijk: Een transparante of licht-groene garnaal met donkere stippels van 0.3mm op hun schild.
Geslachtsonderscheid: Het vrouwtje is groter dan het mannetje. Ze kunnen rondom de 5cm worden als ze volwassen zijn. De vrouwtjes hebben meer langwerpig vormige stippen terwijl die van het mannetje ronder zijn. De stippen van de vrouwtjes lijken meer op onderbroken lijnen dan op mooie stippen.
Leeftijd: Tot 6 jaar
Afmeting: 3.5 tot 5cm
Geslachtsrijp: Vanaf 3 tot 4 maanden
Draagtijd: Rondom 6 weken
Karakter: Vriendelijk. Kunnen wel bij iets grotere vissen. Zorg er wel voor dat ze niet bij te agressieve vissen zitten. Kan zeer goed bij waaierhandgarnalen. Niet raadzaam om ze bij Macrobachium soorten te houden. Kunnen bij vissen zoals maanvissen en discusvissen
Inrichting: Vanaf 20 liter. Wat javamos en fijnbladerige planten. Ze houden van veel planten en schuilplaatsen in een aquarium.
Watercondities: Temperatuur 18-30ºCmet een zuurtegraad van pH5.8 tot pH8.0 en een hardheid van 2-20dGH
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten, insectenlarven. Deze garnaal is de best algenetende garnaal die er is en is eigenlijk continu aan het eten. Het is wel een garnaal die redelijk wat voedsel nodig heeft. Ondanks dat ze verschillende soorten voer accepteren is het wel raadzaam om te zorgen voor voornamelijk plantaardig voedsel.
Kweek: Jongen hebben brakwater nodig. Men zegt dat het paarseizoen laat in de lente tot vroeg in de zomer ligt. De kweek is te doen maar moet wel met brakwater gebeuren. De vrouwtjes kunnen rondom de 2000 eitjes dragen. Van larve tot garnaal neemt ongeveer een maand in beslag.
Ervaring: Leuke garnaal die constant eet. Zijn erg actief.
Medebewoners: Waaierhandgarnalen en niet-agressieve vissen. Grotere vissen als Discusvissen en maanvissen gaat goed als de garnalen groot genoeg zijn.
Copyright foto’s: ©Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken