Menu

Overzicht garnaal

Foto'sOverzicht Foto:

Caridina Gracilirostris (Red Long Nose Shrimp)


       

Herkomst: Azië
Uiterlijk: Vrouwtjes worden 4 cm en mannen iets kleiner. Een sierlijk zwemmende garnaal met een rood spits neusje. Deze rode neus heeft wel een bijdrage geleverd voor de bijnaam "Pinocchio garnaal".
Geslachtsonderscheid: Een mannetje heeft een transparant lichaam met rode markeringen op het lichaam, de snuit en de staart. De vrouwtjes zijn over het algemeen iets voller en kunnen minder gekleurd zijn.
Leeftijd: Tot 2.5 jaar
Afmeting: 2.5 tot 4cm
Geslachtsrijp: Rond 4 maanden
Draagtijd: 10 tot 14 dagen
Karakter: Vriendelijk. Kijk uit met grotere vissen. Het is niet een schuwe garnaal en zal regelmatig met de stroming van het water meegaan. Ze zwemmen dan met hun neus naar beneden.
Inrichting: Vanaf 20 liter. Wat javamos en fijnbladerige planten. Ook een stuk kienhout wordt zeer op prijs gesteld, hier zitten ook voedingsstoffen in. Zorg voor een regelmatige waterverversing.
Watercondities: Temperatuur 23-30ºC, (24-25ºC is optimaal) met een zuurtegraad van pH6.2 tot pH7.8 en een hardheid van 8dGH
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. Deze garnaal is een goede draadalg eter. Als dit voedsel niet voorradig is dan voedt de garnaal zich ook met muggenlarven.
Kweek: Jongen hebben brakwater nodig. Specifieke kweekverslagen kunnen op het internet gevonden worden.
Ervaring: Leuk garnaaltje, niet met te grote vissen houden.
Medebewoners: Kan samen met andere garnalensoorten gehouden worden. Tevens een geschikte garnaal voor een gezelschapbak.
Copyright foto’s:

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken