Menu

Overzicht garnaal

Foto'sOverzicht Foto:

Caridina cf. Cantonensis Crystal Black (Black Bee Shrimp)


       

Herkomst: Azië (kweekvorm)
Uiterlijk: Redelijk kleine garnaal welke tot 2.5cm groot wordt. De Crystal Black garnaal (Black bee) is een kweekvariant van de normale Bijengarnaal. Door de selectieve kweek heeft deze garnaal intensere kleuren en is daardoor erg populair. De garnaal wordt in verschillende gradaties aangegeven op basis van de verhouding tussen zwarte en witte banden over het lichaam.
Geslachtsonderscheid: De volwassen vrouwtjes zijn iets groter dan de mannen. Voordat de vrouwtjes eitjes krijgen is er een zoganaamde eivlek te zien achter het hoofd.
Leeftijd: Tot 2 jaar
Afmeting: 2.5 tot 3cm
Geslachtsrijp: Vanaf 3 maanden.
Draagtijd: 4 tot 5 weken
Karakter: Vriendelijk. Kijk uit met grotere vissen.
Inrichting: Normale inrichting voor garnalen. Mos en fijnbladerige planten. Ze zijn wel gevoelig voor watercondities.
Watercondities: Temperatuur 18-28ºC met een zuurtegraad van pH6 tot pH7.5 en een hardheid tot 10dGH
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten en gestorven vissen of garnalen en bladeren van de eik-, els- of beukenboom. Tevens eten ze konijnepellets.
Kweek: Makkelijk. De moeder draagt de eitjes bij zich tot deze ontwikkeld zijn tot kleine garnalen en laat ze dan los. De tekening hebben de garnalen gelijk bij de geboorte. Ze hebben bij voorkeur een temperatuur tussen de 21 en 24ºC. Van temperaturen boven de 24ºC kweken ze minder goed. Crystal Blacks kunnen kruizen met bijengarnalen en tijgergarnalen.
Ervaring:
Medebewoners: Kan samen met andere garnalensoorten gehouden worden. Hou rekening met mogelijke kruisingen. Kleine vissen en grote kreeften kunnen ook bij deze garnalen.
Copyright foto’s: Caridina.ch(links)

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken