Menu

Overzicht krab

Foto'sOverzicht Foto:

Geosesarma sp. (Vampierkrab-Carnaval Crab Oranje)


       

Herkomst: Sulawesi, Indonesie
Uiterlijk: Oranje krab met oranje oogjes. Worden ca. 3 cm (lichaamsgrootte). De scharen en voorkant zijn meestal oranje. De oranje ogen zijn karakteristiek voor deze krab. Deze vapierkrab is een tot nog toe onbestemde soort.
Geslachtsonderscheid: Vrouwtjes hebben een breder buikschild dan de mannen, welke bijna de gehele onderkant bedekt
Leeftijd: 2 tot 4 jaar
Afmeting: 2 tot 3 cm
Geslachtsrijp:
Draagtijd:
Karakter: Vriendelijk en niet agressief naar andere soorten en/of vissen. Ze zitten graag op of bij elkaar. Meestal locatie gebonden. Als ze eenmaal een leuke stek hebben gevonden dan blijven ze daar vaak zitten. Ze gaan niet actief op zoek naar voedsel maar pakken alles binnen bereik.
Inrichting: Aquaterrarium. Eten soms iets van fijnbladerige planten, maar ze knippen ze niet door. Sluit de bak goed af! Meer vrouwen dan mannen is het beste. Bij voorkeur een aantal landgedeelten aanbrengen met verschillende niveaus om te kunnen klimmen. Zorg ook voor schuilplaatsen in de vorm van planten en wortels.
Watercondities: Temperatuur 20 tot 28ºC (actiever vanaf 24ºC)
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. En misschien een klein ziek/zwak visje. Diepvriesvoer zoals muggenlarven, cyclops, artemia, mosselvlees. Levend voedsel als aardwormen. Om te voorkomen dat de wormen zich ingraven en gaan rotten is het aan te bevelen ze in stukken te knippen. Ook garnalen en slakken lusten ze. Verschillende soorten vis zoals tonijn, sardines, haring. Kan vers of uit blik (niet in olie)
Kweek: Niet eenvoudig, maar wel te doen. Gewoon in zoetwater. Vrouwtjes dragen relatief grote eitjes.
Ervaring: Erg leuke beestjes om te houden.
Medebewoners: Garnalen, krabben en slakken (kleintjes worden gegeten)
Copyright foto’s: ©Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken