Menu

Overzicht kreeft

Foto'sOverzicht Foto:

Cherax Boesemani Var. Hoa Creek (Hoa Creek)


   

Herkomst: New Guinea - Irian Jaya
Uiterlijk: Prachtige kreeft met een opvallend roze lichaam en blauwe scharen met witte randen.
Geslachtsonderscheid: De geslachtsopening bij de mannetjes zit boven aan het 5de (laatste) paar looppoten, bij het vrouwtje boven aan de 3de looppoten). De scharen van het vrouwtje zijn kleiner en ze zijn bleker. Aan de buitenkant van de looppoten zijn bij de mannen vaak witte vlekken te zien.
Leeftijd: Onbekend
Afmeting: 15cm
Geslachtsrijp: Onbekend
Draagtijd: 30 tot 50 dagen
Karakter: Is relatief vriendelijk naar vissen. Hij lust wel vis. Teveel mannen onder elkaar kan leiden tot gevechten. Kunnen wel in een gezelschapsaquarium maar hou rekening met het feit dat ze we af en toe gaan graven.
Inrichting: Richt voor deze kreeften een mooie bak in en zet er wat goedkope snelle visjes bij. Neem een bak van minstens 60cm voor een koppel. Ze kunnen wel graven dus planten zullen los raken. Zorg voor schoon en helder water. Gebruik grof zand of steentjes en buizen om te verstoppen. Neem ook stenen, hout en planten.
Watercondities: Temperatuur 18-28ºC bij een zuurtegraad van pH 6.8 tot pH8.0 De hardheid is niet van belang.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. Verder lusten ze best een visje. Heeft graag gedroogde bladeren van eiken, elzen en beuken.
Kweek: Makkelijk. De jongen groeien langzaam. Voor de groei zijn er veel bladeren nodig en veel verstopplekken omdat anders de jongen elkaar op gaan eten.
Ervaring: Ze schuilen graag maar laten zich bij de schemer wel zien. De grote scharen zijn indrukwekkend.
Medebewoners: Snelle vissen en garnalen
Copyright foto’s: Schriefer

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken