Menu

Overzicht kreeft

Foto'sOverzicht Foto:

Procambarus Cubensis Cubensis (Cuba kreeft)


       

Herkomst: Cuba
Uiterlijk: Redelijk egaal bruin gekleurd. Bij hard warer worden ze een beetje blauw. Ze worden ongeveer 8cm groot.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes hebben gonopodiën en de scharen zijn tevens groter dan die van de vrouwtjes. Vrouwtjes hebben een breder achterlichaam dan de mannetjes.
Leeftijd: 2-3 jaar
Afmeting:
Geslachtsrijp:
Draagtijd:
Karakter: Kunnen agressief naar vissen doen en ook onder elkaar behoorlijk. Bij voldoende voer en schuilplaatsen valt de agressie mee.
Inrichting: Sober, maar stevig. Wat zuurstofplanten(stevig) en drijfplanten en voldoende schuilplaatsen in de vorm van stenen, buizen en aardewerk. Bij voldoende verstopplekken kunnen er een aantal in een 60cm bak.
Watercondities: Temperatuur 18-26ºC met een zuurtegraad van pH7 tot pH8 en een hardheid rondom de 10dGh
Voeding: Deze kreeft is een alleseter. Ze kunnen zelfs het vissenbestand aardig verkleinen. Ze eten plantaardig en dierlijk afval dat zich op de bodem verzamelt. Tevens eten ze speciale tabletten voor kreeften en ingevroren rode muggenlarven. Een aanrader is ook om eiken-, beuken- en elsenbladeren in het aquarium te leggen
Kweek: Makkelijk, maar ouders eten hun jongen. Ook onderling kunnen de jongen elkaar eten. Het is noodzakelijk om te zorgen voor voldoende verstopplekken en voer.
Ervaring: Ze lusten wel een visje dus deze is niet geschikt voor een gezelschapsbak. Ook eten ze aan je planten. Wel zou je deze goed met de kleinere cichliden (tot zo een 15 cm) kunnen houden.
Medebewoners: Mogelijk kleine cichliden tot 15cm of snelle vissen.
Copyright foto’s: Herr R. van der Linde

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken