Menu

Overzicht kreeft

Foto'sOverzicht Foto:

Procambarus sp. 'Marmor' (Marmerkreeft)


   

Herkomst: Noord-Amerika
Uiterlijk: Deze kreeften bereiken een lengte van ongeveer 8-14cm. Afhankelijk van de zuurtegraad van het water kleuren ze blauw of bruin. Bij een hogere zuurtegraad zal de kreeft bruiner kleuren.
Geslachtsonderscheid: Deze kreeft kent alleen "vrouwtjes".
Leeftijd: 2-3 jaar
Afmeting: 8 tot 14cm
Geslachtsrijp:
Draagtijd: 2 tot 4 weken. Temperatuur afhankelijk.
Karakter: Vriendelijke soort. Ook onder elkaar. Pas op met kleinere vissen. Deze kunnen worden opgegeten. Ook trage vissen kunnen slachtoffer worden. Blijven niet altijd van alle planten af.
Inrichting: Voldoende schuilplaatsen in de vorm van bijv. stenen en niet te veel planten. Deze kreeft blijft niet altijd van de planten af. Bij voldoende schuilplaatsen is de kreeft bij grotere vissen te houden. Ze graven wel in de bodem.
Watercondities: Erg flexibel met de temperatuur. Kan variëren van 5-28ºC bij een zuurtegraad van pH6.5 tot pH7.2 De hardheid is waarschijnlijk niet van belang.
Voeding: Alleseter maar probeer wel af te wisselen. Ze eten alles wat biologisch is, groente, voertabletten, dode vis en niet-vluchtende bodemvissen. Vervellingen worden opgegeten en zorgen voor extra kalk. Ze eten ook graag planten als Anubias, Javavaren.
Kweek: Van deze kreeftjes zijn alleen vrouwlijke exemplaren bekend. Ze planten zich dus eenslachtig voort volgens Parthenogenese. Bij 25ºC draagt het vrouwtje de eitjes ongeveer 2 weken. In een 8-weken cyclus planten ze zich voort.
Ervaring: Overleeft tussen grote malawi cichliden
Medebewoners: Iets grotere vissen die zich niet op de bodem bevinden en garnalen.
Copyright foto’s:

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken