Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Atya Gabonensis (Afrikaanse waaierhandgarnaal)


       

Herkomst: Kameroen - Gabon (West - Afrika)
Uiterlijk: Grote garnalen welke een lengte van 15cm kunnen bereiken. De kleur kan variëren van creme tot blauw en als de garnalen ouder worden kan de kleur nog veranderen.
Geslachtsonderscheid: Mannen hebben dikkere en langere voorpoten dan de vrouwtjes en hebben gonopodiën die zich onder het eerste abdominale segment bevinden. Bij de vrouwtjes is het kopschild breder.
Leeftijd: Tot ongeveer 6 jaar.
Afmeting: Tot 15cm
Geslachtsrijp: Onbekend
Draagtijd: Ongeveer 22 dagen
Karakter: Vredelievend en erg vriendelijk tegenover medebewoners in het aquarium. Wel schuwe beestjes. Ze doen vissen en garnalen niks aangezien ze geen klauwen hebben en ze blijven ook van de planten af. Een prachtige garnaal voor de liefhebber, maar hou er wel rekening mee dat hij schuw is en zich minder zal laten zien.
Inrichting: Kunnen in een aquarium vanaf 60 cm. Zorg voor voldoende schuilplekken omdat het een shuw dier is. Als ze zich veilig voelen zijn ze vaker te zien bij de uitstroom van het filter.
Watercondities: Temperatuur 20-28ºC en een zuurtegraad variërend van zuur tot basisch. De hardheid van water loopt ver uiteen.
Voeding: De garnalen filteren fijn voedsel en micro-organismen uit het water met hun waaierhandjes. Tevens eten ze algentabletten en vlokvoer. Ze hebben wel redelijk veel voer nodig. Stofvoer moet bijgevoerd worden in de stroming zodat ze dit uit het water kunnen filteren. Als ze geen stofvoer kunnen filteren zullen ze uiteindelijk verhongeren.
Kweek: De vrouwtjes kunnen honderden eitjes dragen. De jongen hebben brakwater nodig om groot te worden.
Medebewoners: Vissen en garnalen.
Copyright foto’s: © Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken