Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Caridina cf. Cantonensis Crystal Red


   

Herkomst: Azië (kweekvorm).
Uiterlijk: Redelijk kleine garnaal welke tot 2.5cm groot wordt. De Crystal Red garnaal (Red bee) is een kweekvariant van de normale Bijengarnaal. Door de selectieve kweek heeft deze garnaal intensere kleuren en is daardoor erg populair. De garnaal wordt in verschillende gradaties aangegeven op basis van de verhouding tussen rode en witte banden over het lichaam.
Geslachtsonderscheid: De volwassen vrouwtjes zijn iets groter dan de mannen. Voordat de vrouwtjes eitjes krijgen is er een zoganaamde eivlek te zien achter het hoofd.
Leeftijd: Tot 2 jaar.
Afmeting: 2.5 tot 3cm.
Geslachtsrijp: Vanaf 3 maanden.
Draagtijd: 4 tot 5 weken.
Karakter: Vriendelijk. Kijk uit met grotere vissen.
Inrichting: Normale inrichting voor garnalen. Mos en fijnbladerige planten. Ze zijn wel gevoelig voor watercondities.
Watercondities: Temperatuur 18-28°C met een zuurtegraag van pH6 to pH7.5 en een hardheid tot 10dGH.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten en gestorven vissen of garnalen en bladeren van de eik-, els- of beukenboom. Tevens eten ze konijnepellets.
Kweek: Makkelijk. De moeder draagt de eitjes bij zich tot deze ontwikkeld zijn tot kleine garnalen en laat ze dan los. De tekening hebben de garnalen gelijk bij de geboorte. Ze hebben bij voorkeur een temperatuur tussen de 21 en 24ºC.
Medebewoners: Kan samen met andere garnalensoorten gehouden worden. Hou rekening met mogelijke kruisingen. Kleine vissen en grote kreeften kunnen ook bij deze garnalen.
Copyright foto’s: © Garnalenkweker.nl(links)

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken