Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Dugastella Valentina (Valenciagarnaal)


Herkomst: Spanje. Deze garnalen leven zowel in moerasgebieden als in bergbeekjes. In de beekjes zijn ze lichter van kleur. Ze komen voor in oostelijk Spanje in een klein gebied bij Valencia.
Uiterlijk: Kleuren kunnen enorm variëren, van transparant tot marmer en volledig gedekte kleur. Ze lijken veel op de Atyaephyra Desmaresti.
Geslachtsonderscheid: Vrouwtjes zijn groter dan de mannen en hebben meer kleur. Mannen zijn meestal donkerder.
Leeftijd: Tot 3 jaar.
Afmeting: Tot 3.5cm.
Geslachtsrijp:
Draagtijd:
Karakter:
Inrichting: Normale inrichting, maar stroming en schuilplekken zijn vereist. Houden van zuurstofrijk water.
Watercondities: Temperatuur kan varieren van 5-30ºC maar ze houden niet van plotselinge schommelingen. De zuurtegraad moet boven de pH7.8 liggen en de hardheid boven de 12dGH. Ze houden van schoon water.
Voeding: Alleseter. Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten en gestorven vissen of garnalen en bladeren van de eik-, els- of beukenboom. Tevens eten ze konijnepellets.
Kweek: Zoetwater. Mogelijk verlenen de ouders broedzorg. Ze hebben behoefte aan een koele periode in de winter van 2-3 maanden. Temperatuur moet dan beneden de 15ºC liggen. De eerste 33 dagen wordt aanbevolen om de kracht van het filter te verminderen en de voeding aan te vullen met tabletten spirulina.
Medebewoners: Kan samen met andere garnalensoorten gehouden worden, kleine vissen en grote kreeften.
Copyright foto’s:

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken