Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Macrobrachium Assamensis (Roodschaargarnaal)


   

Herkomst: Azië - Oostenlijke Himalaya
Uiterlijk: Deze garnaal word rood tot rood/bruin en ongeveer tussen de 6 en 8 cm groot. Onvolwassen exemplaren zijn lichter gekleurd tot doorzichtig. Bij afwisselend voer waaronder levend voer en diepvriesvoer kleuren ze wat donkerder.
Geslachtsonderscheid: De mannen hebben grotere scharen. De vrouwtjes worden iets groter en steviger.
Leeftijd:
Afmeting: 6 tot 8cm.
Geslachtsrijp:
Draagtijd: 4 weken, afhankelijk van de temperatuur.
Karakter: Vriendelijk. Kunnen wel bij iets grotere vissen, maar kunnen ook een klein visje te pakken krijgen. Bij overbevolking kunnen ze onvriendelijk naar elkaar worden. Zorg dus voor voldoende schuilmogelijkheden. Mannen kunnen agressief zijn ten opzichte van elkaar.
Inrichting: Vanaf 40 liter. Wat javamos en grove planten. Niet kritisch aangaande de inrichting. Heeft wel een voorkeur voor minder dichtbeplant aquarium. Verstopplaatsen in de vorm van vlakke stenen en wortels.
Watercondities: Temperatuur 20-30ºC.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten, visvoer. Deze garnaal is ook niet vies van een dood of levend visje en heeft ook graag slakken.
Kweek: Makkelijk, zoetwater, temperatuur niet te laag houden beter rond de 26ºC. Iedere 4 tot 6 weken kans op jongen, onder gunstige omstandigheden. Bij temperaturen boven de 20ºC zullen de eieren ontwikkelen.
Medebewoners: Het beste met soortgenoten. Vissen en andere dieren die in de buurt komen worden gegrepen. Er zijn er echter wel die ze in een gezelschapsbak houden.
Copyright foto’s: © Garnalenkweker(links), Pawel Szewczak(rechts)

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken