Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Macrobrachium Kulsiense/Banjare (Parel-sneeuwvlok garnaal)


Herkomst: De garnaal is in India te vinden in mondingsgebieden met een zandbodem. Dit heeft dan ook zijn voorkeur aangezien de garnaal zich graag (gedeeltelijk) ingraaft.
Uiterlijk: Kleine Macrobrachium welke groen-bruinachtig van kleur is met een wit marmerachtig motief en heeft kleine scharen.
Geslachtsonderscheid: Vrouwtjes zijn iets grover en groter dan mannetjes.
Leeftijd: 2-3 jaar.
Afmeting: 3 tot 4.5cm.
Geslachtsrijp: Vanaf 3cm.
Draagtijd: 3 tot 4 weken
Karakter: Ze leven in holen, planten en holtes van stenen maar ze zijn niet bang uitgevallen. Ze zijn overdag actief. Bij voorkeur houden in grotere groepen zodat ze zich zekerder voelen.
Inrichting: Vanaf 40 liter. Wat javamos en fijnbladerige planten. Zandbodem of fijne kiezels, wortels, rotsen en een holle pijpjes. Dichte beplanting stellen ze ook op prijs. Zorg er voor dat het water niet zuur en niet zacht is. Dit is slecht voor de groei. Is gevoelig voor nitriet en kan niet goed tegen snelle waterveranderingen.
Watercondities: Temperatuur 15-28ºC met een zuurtegraad hoger dan pH7.0 en niet te zacht water(>10dGH).
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. Ook vinden ze diepvriesvoer heerlijk zoals bv. rode muggenlarven.
Kweek: Is moeilijk. Goede waterwaarden is een vereiste. Hard en neutraal water. Zacht en zuur water is slecht voor de groei. Het is wel een langzaam groeiende soort.
Medebewoners: Kleine, niet-agressieve medebewoners.
Copyright foto’s: © Stayheavy

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken