Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Macrobrachium Mirabile


   

Herkomst: De garnaal is in India te vinden in mondingsgebieden met een zandbodem. Dit heeft dan ook zijn voorkeur aangezien de garnaal zich graag (gedeeltelijk) ingraaft.
Uiterlijk: De Macrobrachium mirabile is met zijn mooie zwarte en witte stippen (parels) een prachtige verschijning in het aquarium. Ze kunnen zo'n 5cm groot worden. Door de pigmentatie en het soms weinige bewegen is het een van de best camouflerende garnalen.
Geslachtsonderscheid: Vrouwtjes zijn iets grover maar kleiner dan mannetjes.
Leeftijd: Tot 3 jaar.
Afmeting: 3 tot 4.5cm
Geslachtsrijp: Vanaf 3cm.
Draagtijd: 3 tot 4 weken
Karakter: Deze garnaal is ook niet zo‘n zwemmer en zal je meer op de bodem zien en een beetje klauteren op een rots of op een stuk hout. Ze worden oorspronkelijk gevonden in mondingsgebieden met een zandbodem en graven zich dan ook graag in. Ze zijn niet agressief of territoriaal en laten andere bewoners met rust. Ze kunnen de hele dag op een plantenwortel zitten en 1cm op een dag verplaatsen.
Inrichting: Vanaf 40 liter. Wat javamos en fijnbladerige planten. Zandbodem, wortels, rotsen en een blader ondergrond. Voor de bladeren kan gebruik gemaakt worden van eiken.
Watercondities: Temperatuur 23-26ºC met een zuurtegraad van pH7.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. Ook vinden ze diepvriesvoer heerlijk zoals bv. rode muggenlarven.
Kweek: Voor de kweek is zoutwater nodig.
Medebewoners: Langzaam zwemmende vissen.
Copyright foto’s: © Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken