Menu

Overzicht garnaal

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Macrobrachium Rosenbergii (Langarmgarnaal)


       

Herkomst: Thailand
Uiterlijk: Reuzengarnaal die wel 25cm kan worden (lichaamsgrootte) en met scharen wel de 50 cm kan halen in het wild. Transparant blauw/grijs van kleur. Op het achterlijf en staart kunnen oranje stippen zitten.
Geslachtsonderscheid: Het mannetje heeft verlengde eerste paar loop poten (met de grote scharen) tot wel 50 cm en slanker achterlijf.
Leeftijd: 2-3 jaar.
Afmeting: Zonder scharen tot zo’n 25cm.
Geslachtsrijp: 3 tot 5 maanden.
Draagtijd:
Karakter: Kunnen agressief naar vissen doen. In een aquarium schijnen ze de hele tijd bezig te zijn met schoonmaken. Met 6 voelsprieten, welke bedekt zijn met chemoreceptoren, kunnen ze voedsel in het water ontdekken. Deze voelsprieten worden constant schoongemaakt om de funtionaliteit te behouden.
Inrichting: Vanaf 60 cm aquarium. Eigenlijk is deze niet echt geschikt voor het aquarium. Zorg voor voldoende zuurstof in het water.
Watercondities: Temperatuur 22-30ºC met een zuurtegraad van pH7-pH8. Hardheid kan variëren van zacht tot hard.
Voeding: Ze eten bijna alles inclusief je vissen als je niet uitkijkt. In de natuur eten ze stukjes worm, slakken, mosselen, tarwe, bonen, waterplanten. Ze zullen ook het normale garnalenvoer eten. Ze zijn ook gek op garnalen pellets, stukjes inktvis en vis, bevroren volwassen artemia. Nieuw voedsel zullen ze niet altijd gelijk accepteren maar bij enig doorzetten moet het lukken.
Kweek: Jongen hebben brakwater nodig.
Medebewoners: Alleen kleine snelle vissen en dwerg garnalen houden het vol.
Copyright foto’s:

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken