Menu

Overzicht kreeft

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Cherax Boesemani Var. Hoa Creek (Hoa Creek)


   

Herkomst: New Guinea - Irian Jaya.
Uiterlijk: Prachtige kreeft met een opvallend roze lichaam en blauwe scharen met witte randen.
Geslachtsonderscheid: De geslachtsopening bij de mannetjes zit boven aan het 5de (laatste) paar looppoten, bij het vrouwtje boven aan de 3e paar looppoten. De scharen van het vrouwtje zijn kleiner en ze zijn bleker. Aan de buitenkant van de looppoten zijn bij de mannen vaak witte vlekken te zien.
Leeftijd: Onbekend.
Afmeting: 15cm.
Geslachtsrijp: Vanaf ongeveer 9 maanden.
Draagtijd: 30 tot 50 dagen.
Karakter: Is relatief vriendelijk naar vissen. Hij lust wel vis. Teveel mannen onder elkaar kan leiden tot gevechten. Kunnen wel in een gezelschapsaquarium maar hou rekening met het feit dat ze wel af en toe gaan graven.
Inrichting: Richt voor deze kreeften een mooie bak in en zet er wat goedkope snelle visjes bij. Neem een bak van minstens 60cm voor een koppel. Ze kunnen wel graven dus planten zullen los raken. Zorg voor schoon en helder water. Gebruik grof zand of steentjes en buizen om te verstoppen. Neem ook stenen, hout en planten.
Watercondities: Temperatuur 18-28ºC bij een zuurtegraad van pH6.8 tot pH8.0 De hardheid is niet van belang.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. Verder lusten ze best een visje. Heeft graag gedroogde bladeren van eiken, elzen en beuken.
Kweek: Makkelijk. De jongen groeien langzaam. Voor de groei zijn er veel bladeren nodig en veel verstopplekken omdat anders de jongen elkaar op gaan eten.
Medebewoners: Snelle vissen en garnalen.
Copyright foto’s: © Schriefer

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken