Menu

Overzicht kreeft

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Procambarus Cubensis Cubensis (Cuba kreeft)


       

Herkomst: Cuba
Uiterlijk: Redelijk egaal bruin gekleurd. Bij hard water worden ze een beetje blauw.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes hebben gonopodiën en de scharen zijn tevens groter dan die van de vrouwtjes. Vrouwtjes hebben een breder achterlichaam dan de mannetjes.
Leeftijd: 2-3 jaar.
Afmeting: 8 tot 10cm.
Geslachtsrijp: Onbekend.
Draagtijd: Onbekend.
Karakter: Kunnen agressief naar vissen doen en ook onder elkaar behoorlijk. Bij voldoende voer en schuilplaatsen valt de agressie mee.
Inrichting: Sober, maar stevig. Wat zuurstofplanten(stevig) en drijfplanten en voldoende schuilplaatsen in de vorm van stenen, buizen en aardewerk. Bij voldoende verstopplekken kunnen er een aantal in een 60cm bak.
Watercondities: Temperatuur 18-26ºC met een zuurtegraad van pH7 tot pH8 en een hardheid rondom de 10dGh.
Voeding: Deze kreeft is een alleseter. Ze kunnen zelfs het vissenbestand aardig verkleinen. Ze eten plantaardig en dierlijk afval dat zich op de bodem verzamelt. Tevens eten ze speciale tabletten voor kreeften en ingevroren rode muggenlarven. Een aanrader is ook om eiken-, beuken- en elsenbladeren in het aquarium te leggen.
Kweek: Makkelijk, maar ouders eten hun jongen. Ook onderling kunnen de jongen elkaar eten. Het is noodzakelijk om te zorgen voor voldoende verstopplekken en voer.
Medebewoners: Mogelijk kleine cichliden tot 15cm of snelle vissen.
Copyright foto’s: © Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken