Menu

Overzicht kreeft

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Procambarus Dupratzi


Herkomst: Amerika, Texas, Arkansas, Louisiana.
Uiterlijk: Mooie dwergkreeft met aparte tekening en mooie kleuren. Langs de staart is een blauwe tekening te vinden.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes hebben gonopodiën en grotere scharen. Vrouwtjes hebben een breder achterlichaam.
Leeftijd: Onbekend.
Afmeting: 6 tot 8cm.
Geslachtsrijp: Vanaf ongeveer 4cm.
Draagtijd: 3-5 weken, afhankelijk van de temperatuur.
Karakter: Zoals met de meeste soorten zijn de jongeren zeer kannibalistisch. Oudere dieren zijn meestal rustiger. Ze kunnen gerust gehouden worden met grotere vissen. Blijven niet altijd van de planten af.
Inrichting: Grof zand of kiezel met buizen waarin ze zich kunnen verstoppen. Stenenpartij, kienhout, (veel)stevige planten en drijfplanten. Regelmatig waterverversen is noodzakelijk.
Watercondities: Temperatuur 18-28ºC met een zuurtegraad van pH6.5 tot pH8.5 en ze tolereren zowel zacht water als harder water. Deze kreeft kan op kamertemperatuur gehouden worden. Het is niet aan te bevelen om gedurende een langere tijd hogere temperaturen te handhaven.
Voeding: Alleseter, plantaardig en dierlijk afval dat zich op de bodem verzamelt, speciale tabletten voor kreeften, ingevroren rode muggenlarven. Eiken-, beuken- en elsenbladeren. Niet te veel proteïnerijk voedsel voeren.
Kweek: Meerdere malen per jaar mogelijk. Jonge dieren hebben in tegenstelling tot ouderen wel iets meer proteïnerijk voedsel nodig. Dit zal kannibalisme redelijk voorkomen onder de jonge dieren.
Medebewoners: Kan worden gehouden met grotere vissen. Er moet echter wel rekening gehouden worden dat een vis gegrepen kan worden. Kan met slakken maar kleine slakken worden gegeten. Kunnen goed samen met dwerggarnalen gehouden worden.
Copyright foto’s: © Aquarienkrebse.de

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken