Menu

Overzicht kreeft

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Cambarellus Shufeldtii (Cajun dwergkreeft)


   

Herkomst: USA Lousiana en Missouri.
Uiterlijk: De kleur van het vrouwtje is meestal wat donkerder, net als bij de Mexicaanse dwergkreeft. Ze worden een beetje roodbruin tot grijsachtig en kunnen 4 donkere lange strepen hebben van voor naar achter over het lichaam hebben.
Geslachtsonderscheid: Mannetjes zijn over het algemeen kleiner en hebben grotere scharen. Tevens hebben de mannen gonopoden.
Leeftijd: 2-3 jaar.
Afmeting: 2.5 tot 4cm.
Geslachtsrijp: Vanaf 2.5cm.
Draagtijd: Ongeveer 4 weken.
Karakter: Vriendelijk en niet agressief naar andere soorten en/of vissen.
Inrichting: Vanaf 20 liter. Wat javamos en fijnbladerige planten. Meerdere volwassenen in 1 tank is geen probleem. Zorg wel altijd voor voldoende schuilplaatsen. Jonge kreeftjes hebben schuilplaatsen nodig om er voor te zorgen dat ze niet gegeten worden tijdens de vervelperiode. Ze laten planten met rust. Bodemslapers zijn niet altijd veilig.
Watercondities: Temperatuur 18-28ºC met een zuurtegraad van pH6.0 tot pH8.0 en een hardheid van 3-30dGH.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten evenals speciaalvoer voor kreeften en diepvriesvoer. Ook slakken zonder huisje staan op het menu.
Kweek: Makkelijk. Mannen houden het vrouwtje vast bij de scharen terwijl ze op haar rug ligt. Op deze manier kan hij een spermapakketje afleveren welke ze lang vast kan houden totdat ze haar eieren wil vrij laten komen.
Medebewoners: Kleine vissen en andere vriendelijke bewoners.
Copyright foto’s: © Chris Lukhaup(links), Garnalenkweker.nl(rechts)

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken