Menu

Overzicht kreeft

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Cambarus Conasaugaensis (Noord-Amerikaanse kreeft)


       

Herkomst: Noord-Amerika / Georgia - Conasauga-rivier. Komt met name voor op hoogten boven de 400 meter in koude beken met een stenige bodem.
Uiterlijk: Rood of oranje-bruin tot olijfgroen van kleur. Bruinachtige kreeften. Ze hebben een rij goed ontwikkelde knobbeltjes op de handpalm en een soort borsteltje op de vingers. Het rostrum is relatief kort en breed en loopt geleidelijk taps toe.
Geslachtsonderscheid: De mannetjes hebben gonopodiën en grotere scharen.
Leeftijd: Tot 3 jaar.
Afmeting: 5 tot 15cm(inclusief scharen).
Geslachtsrijp: Rondom de 5.5cm.
Draagtijd: Onbekend.
Karakter: Bij lagere temperaturen is de kreeft rustig. Bij te hoge temperaturen worden ze actiever en agressiever. Ze zitten graag onder stenen verstopt en graven gangenstelsels in drassige gebieden in het wild.
Inrichting: Kiezel of kleine rots inrichting. Wat snelgroeiende zuurstofplanten. Waarschijnlijk blijven ze zelfs van de plantjes af, tenzij ze erg hongerig zijn. Ze verstoppen zich graag onder stenen maar graven ook graag.
Watercondities: Temperatuur 12-27ºC.
Voeding: Beukenbladeren, dode visjes, afgestorven plantenresten, voeder/algentabletten, diverse gekookte groenten.
Kweek: 1x per jaar. In herfst/winter tijdens de koudefase paren ze en in het voorjaar krijgt de vrouw eitjes. In de herfst/winter de temperatuur terugbrengen naar 12ºC voor de paring.
Medebewoners:
Copyright foto’s: © Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken