Menu

Overzicht kreeft

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Cherax Boesemani Var. Blue moon (Blauwe kreeft)


   

Herkomst: New Guinea - Irian Jaya.
Uiterlijk: Prachtige kreeft met diepblauwe scharen.
Geslachtsonderscheid: De mannen zijn groter en sterker en hebben aan de buitenkant van de scharen witte strepen. De vrouwtjes hebben bij de 3e paar poten ovale openingen terwijl het mannetje bij de 5e paar poten een uitsteeksel heeft.
Leeftijd: Onbekend.
Afmeting: 15cm.
Geslachtsrijp: Vanaf ongeveer 9 maanden.
Draagtijd: 30 tot 50 dagen.
Karakter: Is relatief vriendelijk naar vissen. Hij lust wel vis. Teveel mannen onder elkaar kan leiden tot gevechten. Kunnen wel in een gezelschapsaquarium maar hou rekening met het feit dat ze wel af en toe gaan graven.
Inrichting: Richt voor deze kreeften een mooie bak in en zet er wat goedkope snelle visjes bij. Bak vanaf 80cm met stenen en wortels. De kreeften graven graag en houden van vers water.
Watercondities: Temperatuur 18-28ºC bij een zuurtegraad van pH6.8 tot pH8.0. De hardheid is niet van belang.
Voeding: Eten algen, overtollig voer, gekookte groenten, afgestorven plantenresten. Verder lusten ze best een visje. Heeft graag gedroogde bladeren van eiken, elzen en beuken.
Kweek: Makkelijk. De jongen groeien langzaam. Voor de groei zijn er veel bladeren nodig en veel verstopplekken omdat anders de jongen elkaar op gaan eten. Als de jongen groter worden wordt de kleur intenser.
Medebewoners: Snelle vissen en garnalen.
Copyright foto’s: © Langer(links), Michaela(rechts)

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken