Menu

Overzicht slak

Foto's

NL     EN


Overzicht Foto:

Anentome Helena (Slaketende slak)


Herkomst: Thailand
Uiterlijk: Kleuren kunnen uiteen lopen. Meestal mooi geel/zwart gestreept. Er zijn ook groen-bruinachtige exemplaren bekend.
Sexing:
Leeftijd: 2-5 jaar.
Afmeting: Ongeveer 2-3cm.
Geslachtsrijp: 4-8 maanden.
Draagtijd: Ze leggen ongeveer 1 eitje per 10 dagen.
Karakter: Ideale slak voor aquaria met een slakkenprobleem. Deze slak eet andere slakken en laat de eigen soort met rust.
Inrichting: Zand of (fijn)grind bodem omdat ze zich graag ingraven. Zorg voor regelmatige waterwisseling. Verder stellen ze geen eisen aan de inrichting. Zacht zand is ideaal zodat ze zich in kunnen graven. Stenen en hout zijn aan te bevelen zodat ze kunnen klimmen. Planten blijven ze van af.
Watercondities: Temperatuur 18-30ºC. Zuurtegraad pH6.5-pH7.5 en een hardheid van 2-15dGH. Hogere temperaturen leiden tot kortere levensduur.
Voeding: Slakken. Ze beginnen bij de kleinere slakken maar zouden ook de grotere appelslakken te lijf kunnen gaan als er geen andere slakken meer zijn. Hou hier rekening mee. Gemiddeld eten ze 1 slak per dag. Als er geen slakken meer zijn om te eten dan eten ze restafval.
Kweek: De Anentome helena plant zich alleen voort als ze voldoende levende slakken te eten krijgen. Het zijn eenslachtige dieren zodat je zowel mannen als vrouwen nodig hebt. Zet daarom minimaal een stuk of 6 bij elkaar. De eitjes worden op harde oppervlakten gelegd en zien er uit als een klein vierkant pakketje. Het duurt ongeveer 20-30 dagen voordat de eitjes uitkomen. De jongen zullen een tijdje niet zichtbaar zijn omdat ze zich ingraven.
Medebewoners: Vissen welke geen slakken eten. Garnalen is mogelijk maar soms gaan garnalen op de slak zitten en worden dan opgegeten.
Copyright foto’s: © Garnalenkweker.nl

Garnalen

Kreeften

Krabben

Slakken